Anavatanı Hindistan olan Mango ağacının gövde
kabuklari kahverengi-kırmızı renkte,yuksekliği ise
ortalama olarak 15-20 m. arasındadır.Mango ağacı
genellikle çok düzenli gelişmiş bir taca sahip olup
yaprakları uzunca, kenarları dalgalı ve üzerlerinde 22-
30 sarı damarı vardır. Yeni fışkıran genç , yaprakların
rengi kırmızı-sarı ve sonradan açık yeşildir. Meyvelerin
irilik ve renkleri cinslerine göre bir tavuk yumurtasından
bir kiloluğa ve sarıdan kahve rengine kadar degişebilir.
Şekilleri genellikle yassı ve uçlari biraz sivri ve biraz da
kıvrık olup yüreğe benzer. Meyvelerin üzerindeki ince
kabuklar bazı cinslerde el ile kolaylikla soyulabilir.
Meyvenin eti sari veya açik turuncu renkte, gayet sulu,
lezzeti biraz ekşi ve biraz da trebentin kokusunu
andıran keskin bir kokusu ve aynı zamanda meyvelerin
içinde dış kabuğunun elyafıyla meyve etine yapışık bir
de büyük çekirdegi vardır.
Biraz kurak iklimi seven Mango ağacı yalnız tropik
bölgelerde yetişebilen bir bitki değildir. Nitekim kuzey
Hindistan'in subtropiklerinde başarıyla yetiştiği gibi
uzun sürmemek şartıyla sıfırın altında bir kaç derecelik
soğuklara da dayanabilmektedir.
(Wikipedia)