Şifalı bir bitki türüdür. Baharat olarak kullanılır. Dünyanin bir çok mutfağında genelde kök olarak kullanilir. Güney
Çin'den gelen Zencefil, önce Hindistan'a; ardindan Guneydogu Asya'ya, Bati Afrika'ya ve Karayipler'e yayılmıştır.
Zencefil bitkisinin şekilsiz, parçalar halinde bulunan soyulmuş ya da soyulmamış haldeki kurutulmus kökleri
ya da bunların ögütülmüs hali baharat olarak kullanılan kısmıdır. Çöreklere katilir. Ayrıca zencefilden gazoz, şarap,
turşu ve reçel yapiminda da yararlanılır. Mide rahatsızlığına, baş dönmesine iyi gelir ve daha birçok alanda yararı vardır.
Zencefil kökünün bileşiminde önemli etken maddeler var. Taze zencefil etken madde bakımından daha zengin; % 80
su,% 2 protein,% 12 nişasta, kalsiyum, fosfor, demir, B ve C vitamini iÇeriyor. Kuru zencefilde su oranı % 10'dur.
(wikipedia)